Competentiemanagement invoeren bij Mastervolt

Talentontwikkeling bij werknemers brengt je bedrijf verder

Voor het aantrekken en behouden van talent is sturen op competenties inmiddels vanzelfsprekend. Zeker als het gaat om de technische talenten die Mastervolt nodig heeft. PiCompany adviseerde bij het opzetten van een systeem voor competentiemanagement dat optimaal past bij de innovatieve organisatie die Mastervolt is.

'Dankzij het deskundig en pragmatisch advies van PiCompany heeft Mastervolt nu een gedegen infrastructuur voor competentiemanagement, waar we jaren mee vooruit kunnen.'

Olga Horstman,
HR-manager Mastervolt

 

Innovatie is heel belangrijk in onze branche. Ons HR-beleid kon daarbij niet achterblijven. Om de beste mensen aan te trekken en te houden, was het tijd om over te stappen op competentiemanagement. Zodat we een gemeenschappelijke taal hebben om over ontwikkeling te praten. En hiermee kunnen onze medewerkers inzetten op hun eigen talenten en beter worden waar ze al goed in zijn. Dit spreekt de professionals die bij ons werken erg aan. PiCompany snapt dat je mensen je grootste kapitaal zijn; dat was ons gezamenlijk uitgangspunt.

Training in competenties
Competentiemanagement was in feite een nieuw fenomeen voor onze organisatie, dus het moest bij iedereen tussen de oren: eerst de managers, toen de werknemers. PiCompany heeft onze managers getraind in het sturen op competenties. En hoe je daarover gesprekken voert met medewerkers – want het zijn uiteindelijk de leidinggevenden die competentiemanagement introduceren bij de werknemers. Ook kregen we van PiCompany ondersteuning bij het opstellen van competentieprofielen. Dat was natuurlijk niet in een achternamiddag geregeld: uiteindelijk hebben we 30 competentieprofielen geformuleerd. In dit proces hebben we bovendien twee kerncompetenties vastgesteld die voor iedereen gelden: klantgerichtheid en aanpassingsvermogen.

Infrastructuur voor competentiemanagement 
Dankzij het deskundig en pragmatisch advies van PiCompany heeft Mastervolt nu een gedegen infrastructuur voor competentiemanagement, waarop we kunnen voortbouwen. In 2018 gaan we de functionerings- en beoordelingscyclus voor het eerst helemaal inrichten op competenties. De competentieprofielen dienen daarnaast als basis van ons werving- en selectieproces. 2018 wordt dus een interessant jaar: we gaan zien hoe competentiemanagement landt bij Mastervolt. Als we onze medewerkers daarna gaan coachen op competentieontwikkeling, komt PiCompany opnieuw in beeld.

Waarom wij kozen voor PiCompany
  • Werknemers: 80
  • Waar: kantoren en partners in meer dan 80 landen
Industrie

Betrokken accountmanager

Remon van Asperen

Remon van Asperen
Accountmanagement

Accountmanagement
icon-arrow-down icon-arrow-left icon-arrow-right icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-arrow-up icon-chat icon-check icon-facebook icon-linkedin icon-mail-fill icon-mail-outline icon-play icon-search icon-share icon-spinner icon-tel-full icon-tel-outline icon-telephone icon-twitter icon-close icon-doc icon-chat-2