Leadership
Improvement
Plan

Inzicht in leiderschapsgedrag en potentieel

Medewerkers willen zich blijven ontwikkelen, ook in hun leiderschapsrol. Het Leadership Improvement Plan maakt duidelijk wat iemands sterke en minder sterke punten zijn bij het vervullen van leiderschapsrollen. U krijgt zo een goed beeld hoe uw medewerker zich nog verder kan ontwikkelen, maar ook waar hij beter geen energie in kan steken.

Voordelen

 • Biedt ontwikkelstrategieën en concrete ontwikkeltips voor elke leiderschapsrol.
 • Geeft inzicht in de collectieve kracht van een managementteam in relatie tot de strategische doelstellingen van een organisatie (indien ingezet in het hele MT).
 • Analyseert huidige en toekomstige knelpunten.


Doel

 • Develop
Geeft inzicht in huidig leiderschapsgedrag en ontwikkelpotentieel van leiderschapsrollen.

Deze rapportage meet

 • Gedrag
 • Persoonlijkheid

Solutions

 • Competentie en performance management
 • Talent management
Voor wie en wanneer

Hoe begeleidt u uw medewerkers bij het optimaal presteren in hun huidige managementfunctie? Of bij het nemen van de volgende stap als leider?

Het Leadership Improvement Plan combineert informatie over het huidige leiderschapsgedrag van uw medewerker met informatie over iemands leiderschapstalenten. Op die manier weet uw medewerker op welke manier hij zijn managementprestaties verder kan ontwikkelen of verbeteren. En kunt u iemand goed begeleiden in zijn loopbaan als manager.

Het Leadership Improvement Plan helpt ook huidige en toekomstige knelpunten in kaart te brengen: 'Matchen het leiderschapspotentieel en -gedrag van deze manager met uitdagingen van de organisatie?' 'Kan deze manager ook in de toekomst een wezenlijke bijdrage leveren?'

Werkwijze

De twee vragenlijsten (Reflector Big Five Leadership en Reflector 360 Leadership) van het Leadership Improvement Plan zijn gebruiksvriendelijk en online toegankelijk. Na het invullen van de twee vragenlijsten komt een persoonlijke, heldere rapportage tot stand waarin de uitkomsten van uw medewerker zijn opgenomen.

De Reflector 360 Leadership geeft antwoord op de vraag in hoeverre uw medewerker het gedrag dat hoort bij een leiderschapsrol, op dit moment al in zijn werk laat zien.

De Reflector Big Five Leadership maakt duidelijk hoe gemakkelijk uw medewerker, qua persoonlijkheid, nieuw gedrag voor een specifieke leiderschapsrol kan leren. Of hoe hij al aanwezig gedrag verder kan ontwikkelen.

Resultaat en rapportage

Het Leadership Improvement Plan combineert informatie over iemands huidige leiderschapsgedrag met zijn talenten voor diverse leiderschapsrollen op basis van persoonlijkheid.

Voor elk van de acht verschillende leiderschapsrollen (vernieuwer, netwerker, producent, koersbepaler, coördinator, monitor, teambouwer en coach) ontstaat, door de combinatie van de uitkomsten op de twee vragenlijsten, een persoonlijke uitkomst per leidersrol. De uitkomst kan vier verschillende vormen aannemen:

 1. Kracht – de medewerker laat deze leiderschapsrol in zijn functioneren goed zien. Bovendien past het bij zijn of haar talenten.
 2. Ervaren – de medewerker laat deze leiderschapsrol zien in zijn functioneren, toch past deze rol minder goed bij zijn of haar persoonlijkheid. Het kost hem of haar daarom veel energie.
 3. Potentie – de medewerker laat deze rol weinig zien tijdens het werk. Toch past het wel goed bij iemands talenten. Door middel van een ontwikkeltraject zal iemand deze rol vrij gemakkelijk op zich kunnen nemen.
 4. Zwakte – de medewerker laat deze leiderschapsrol weinig zien en het past ook minder goed bij iemands talenten. Dit is een minder sterk punt en het loont waarschijnlijk niet de moeite om hierin te investeren.

 De rapportage bevat tevens aanbevelingen en tips hoe uw medewerker zijn managementprestaties kan ontwikkelen of verbeteren.

Ondersteuning en certificatie

U kunt snel zelfstandig aan de slag met Leadership Improvement Plan. PiCompany ondersteunt u bij de inrichting van de gebruiksvriendelijke Self Service Portal (SSP). Daarna kunt u de test in eigen beheer afnemen.

Met behulp van deze portal kunt u 24/7 vragenlijsten uitzetten voor deelnemers. Deelnemers kunnen de test op elke gewenste locatie invullen. Wij zorgen voor een digitale handleiding bij de SSP. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met onze servicedesk.

Voor de interpretatie en terugkoppeling van resultaten van de twee vragenlijsten (Reflector Big Five Leadership en Reflector 360 Leadership) is certificering vereist. PiCompany verzorgt deze certificeringstraining. Met de certificatie bent u bevoegd de testresultaten te interpreteren en het rapport na te bespreken met de deelnemer. Zo kunt u de test volledig in eigen beheer afnemen.

Lees meer over onze certificatietrainingen

Soortgelijke rapportage

icon-arrow-down icon-arrow-left icon-arrow-right icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-arrow-up icon-chat icon-check icon-facebook icon-linkedin icon-mail-fill icon-mail-outline icon-play icon-search icon-share icon-spinner icon-tel-full icon-tel-outline icon-telephone icon-twitter icon-close icon-doc icon-chat-2