Certificatietraining Performance Improvement Plan

De professionele certificatietraining van PiCompany. Voor de juiste interpretatie en terugkoppeling van onze Performance Improvement Plan.

Reflector Big Five Personality, Reflector 360 en combinatierapportage Performance Improvement Plan juist interpreteren en terugkoppelen

Na succesvolle afronding van deze training bent u gecertificeerd als competente testgebruiker voor de Reflector Big Five Personality en Reflector 360.

Waarom deze training?
In onze certificatietraining maakt u kennis met de theoretische uitgangspunten van Reflector Big Five Personality en Reflector 360.

Vervolgens leert u deze tools te interpreteren en terug te koppelen aan de deelnemer. Alleen als u deze vaardigheden beheerst, hebben de tools daadwerkelijk toegevoegde waarde voor uw HR-praktijk en voor uw organisatie. En kunt u de testdeelnemer feedback geven voor de juiste loopbaankeuzes.

Bovendien dragen de certificatietrainingen van PiCompany bij aan uw verdere ontwikkeling als professional.

Maatwerk
Maatwerk is altijd mogelijk. Wij kunnen elke training incompany of in aangepaste vorm verzorgen. Wij bespreken graag alle opties met u.

Voor wie en wanneer?

Gaat u onze tools afnemen in het kader van ontwikkelingstrajecten voor uw medewerkers? Of andere ontwikkelvraagstukken? Volg dan onze certificatietraining.

Deze training is bedoeld voor onder meer:

 • HR-professionals en P&O-medewerkers
 • managers
 • (loopbaan)begeleiders en coaches
 • opleiders en trainers
Startdata training
 • Dag 1 donderdag 1 november 2018, dag 2 donderdag 22 november 2018 - tijd: 09:30 - 17:00 uur
 • Dag 1 woensdag 28 november 2018, dag 2 woensdag 12 december 2018 - tijd: 09:30 - 17:00 uur
 
Studiebelasting

Voorbereiding: ca. 2,5 uur

Trainingsdag (klassikaal): 1 dag

Certificatiemoment (klassikaal): 1 dag

Trainingsmateriaal

Als onderdeel van deze training krijgt u de boeken Coachen op gedrag en resultaat en Competent leidinggeven.

Verder ontvangt u:

 • twee afnamen Performance Improvement Plan (voor de deelnemer en per deelnemer één proefpersoon);
 • toegang tot het digitale trainingsplatform van PiCompany en de e-learningmodule ‘Inzicht in Persoonlijkheid en Gedrag’. 
Werkwijze

Voorbereiding
Als voorbereiding op de klassikale training doorloopt u de e-learningmodule ‘Inzicht in persoonlijkheid en gedrag’. Hierin maakt u kennis met het ijsbergmodel – dat de visie van PiCompany op gedrag van mensen illustreert – en de instrumenten van PiCompany. Ook vult u zelf de Reflector Big Five Personality en Reflector 360 in en maakt u een aantal praktische opdrachten.

Tijdindicatie: 2,5 uur

Training
Tijdens de training op locatie bij PiCompany oefent u vooral in neutraal en waardevrij interpreteren en terugkoppelen van de resultaten uit de rapportages. We oefenen met de persoonlijke rapportages die de deelnemers zelf hebben ingevuld. U bespreekt de rapportages met de andere deelnemers met behulp van gespreksmodellen en ondersteunende documentatie.

Tijdindicatie: 1 dag

Tussen de eerste en tweede trainingsdag kunt u de terugkoppelingstechnieken verder oefenen met een proefpersoon. Zo bent u beter voorbereid op de tweede trainingsdag, het certificatiemoment.

Certificatiemoment
De tweede klassikale trainingsdag op locatie is tevens het certificatiemoment. U oefent opnieuw in het interpreteren en terugkoppelen van de rapportages, dit keer met een trainingsacteur (tenzij er minder dan drie deelnemers zijn).

De dag wordt afgesloten met de daadwerkelijke certificatie voor de instrumenten van PiCompany. De trainer beoordeelt en certificeert iedere deelnemer afzonderlijk.

Tijdindicatie: 1 dag

Resultaat

U bent na het succesvol afronden van de certificatietraining voor altijd gecertificeerd om de Reflector Big Five Personality en Reflector 360 te interpreteren en terug te koppelen aan de deelnemer. Na drie jaar heeft u vervolgens recht op het bijwonen van het gecertificeerden event en deel te nemen aan een opfrisworkshop bij PiCompany. Voor meer informatie neem contact op met PiCompany.

Duur
2 dagen. De tweede trainingsdag volgt doorgaans binnen twee à drie weken na de eerste dag.
Maximaal aantal deelnemers
8
Locatie
Utrecht of in overleg

Gerelateerde oplossing

 • Enkelvoudige rapportage

Reflector Big Five Personality

Vind de beste match tussen persoonlijkheid en competenties voor elke functie

 • Develop
 • Persoonlijkheid
 • Competentie en performance management
 • Talent management

Met Reflector Big Five Personality vindt u de beste match tussen persoonlijkheidskenmerken en competenties. Voor elke werknemer. In elke functie.

 • Enkelvoudige rapportage

Reflector 360

Feedback op sterke en te ontwikkelen competenties

 • Develop
 • Gedrag
 • Competentie en performance management
 • Talent management

Krijg inzicht in de sterke kanten en ontwikkelpunten van uw medewerkers met de feedback vragenlijst Reflector 360.

icon-arrow-down icon-arrow-left icon-arrow-right icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-arrow-up icon-chat icon-check icon-facebook icon-linkedin icon-mail-fill icon-mail-outline icon-play icon-search icon-share icon-spinner icon-tel-full icon-tel-outline icon-telephone icon-twitter icon-close icon-doc icon-chat-2