Performance
Improvement
Plan

Verbeter performance, ontwikkel talent

Als medewerkers weten waar hun talenten liggen, gaan ze beter presteren én krijgen ze meer plezier in hun werk. Dit draagt direct bij aan het succes en de prestaties van uw organisatie.

Met het Performance Improvement Plan ontdekken medewerkers wie ze zijn en wat ze kunnen. Zo weten zij in welke competenties zij energie moeten steken om zichzelf verder te ontwikkelen en optimaal te gaan presteren.

Voordelen

 • Combineert persoonlijkheid met gedrag
 • Draagt bij aan talentontwikkeling
 • Ontwikkeltips


Doel

 • Develop
Geeft inzicht in iemands sterktes, zwaktes en groeimogelijkheden.

Deze rapportage meet

 • Gedrag
 • Persoonlijkheid

Solutions

 • Competentie en performance management
 • Talent management
Voor wie en wanneer

Hoe begeleidt u medewerkers die hun talenten (nog) beter willen benutten en hun prestaties willen verbeteren?

Performance Improvement Plan legt een verband tussen persoonlijkheidskenmerken en een aantal, door u en uw medewerker vooraf geselecteerde competenties. Zo ontdekt u welke competenties goed bij hem passen en waar hij het beste zijn energie in kan steken om zichzelf verder te ontwikkelen.

De resultaten kunt u direct gebruiken bij loopbaantrajecten.

Werkwijze

Performance Improvement Plan combineert informatie over iemands huidige werkgedrag (Reflector 360) en iemands talenten op basis van persoonlijkheid (Reflector Big Five Personality). 

Performance Improvement Plan geeft antwoord op de vragen:

 • Waar liggen iemands kwaliteiten?
 • Welke competenties kan hij het beste verder ontwikkelen?
 • In welke competenties kan hij beter niet teveel energie stoppen?

De twee vragenlijsten van de Performance Improvement Plan (de persoonlijkheidsvragenlijst Reflector Big Five Personality en de 360 feedback vragenlijst Reflector 360) zijn gebruiksvriendelijk en online toegankelijk. Uw medewerkers kunnen de vragenlijsten invullen op een door hen zelfgekozen moment en locatie.

Na het invullen van de beide vragenlijsten komt een rapportage tot stand die de resultaten van beide vragenlijsten combineert en die suggesties geeft voor vervolgacties.

Resultaat en rapportage

De rapportage biedt een helder inzicht in iemands talenten op basis van iemands persoonlijkheid (Wie ben ik?) en iemands huidige werkgedrag (Wat kan ik?).

De rapportage geeft helder weer welke competenties iemand al beheerst of juist niet beheerst. En geeft tegelijkertijd aan of het zinvol is om deze competentie verder te ontwikkelen. De rapportage onderscheidt daarbij vier kwadranten: Bewaken, Vasthouden, Benutten en Ontwikkelen.

Ondersteuning en certificatie

U kunt snel zelfstandig aan de slag met Performance Improvement Plan. PiCompany ondersteunt u bij de inrichting van de gebruiksvriendelijke Self Service Portal (SSP). Daarna kunt u de test in eigen beheer afnemen.

Met behulp van deze portal kunt u 24/7 vragenlijsten uitzetten voor deelnemers. Deelnemers kunnen de test op elke gewenste locatie invullen. Wij zorgen voor een digitale handleiding bij de SSP. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact op met onze servicedesk.

Voor het terugkoppelen van de resultaten van de vragenlijsten van Performance Improvement Plan is certificering vereist. PiCompany verzorgt deze certificatietraining. Met de certificatie bent u bevoegd de testresultaten te interpreteren en het rapport na te bespreken met de deelnemer. Zo kunt u de test volledig in eigen beheer afnemen.

Lees meer over certificatietraining Performance Improvement Plan 

Soortgelijke rapportage

 • Combinatie rapportage

Leadership Improvement Plan

Inzicht in leiderschapsgedrag en potentieel

Leiderschap verbeteren. Krijg helder wat iemands sterke en minder sterke punten zijn bij het vervullen van leiderschapsrollen en krijg inzicht in ontwikkelpotentieel.

 • Develop
 • Gedrag
 • Persoonlijkheid
 • Competentie en performance management
 • Talent management

Gerelateerde open certificatietraining

Wij kunnen elke training incompany of in aangepaste vorm verzorgen

 • Training

Certificatietraining Performance Improvement Plan

Reflector Big Five Personality, Reflector 360 en combinatierapportage Performance Improvement Plan juist interpreteren en terugkoppelen

Na succesvolle afronding van deze training bent u gecertificeerd als competente testgebruiker voor de Reflector Big Five Personality, Reflector 360 en de combinatierapportage Performance Improvement Plan.

icon-arrow-down icon-arrow-left icon-arrow-right icon-arrow-small-down icon-arrow-small-left icon-arrow-small-right icon-arrow-small-up icon-arrow-up icon-chat icon-check icon-facebook icon-linkedin icon-mail-fill icon-mail-outline icon-play icon-search icon-share icon-spinner icon-tel-full icon-tel-outline icon-telephone icon-twitter icon-close icon-doc icon-chat-2